Her bor jeg

Arjun bor sammen med sin familie i den lille landsby Bhim Pani. Om sommeren, som varer omkring fem måneder, migrerer Arjuns forældre til nabolandet Tibet. Her arbejder de som bærere. Det betyder, at de transporterer ting og sager for andre mennesker ligesom en flyttemand – bare uden biler. De bærer 40-50 kilo i store, hvide sække, som de spænder på ryggen og bærer med en snor omkring panden.

Om vinteren, som er cirka seks måneder lang, rejser forældrene ned i lavlandet til en by, som hedder Achham. Her arbejder de også som bærere.

Det betyder, at Arjun samlet set kun opholder sig sammen med sine forældre en måned om året. Han bliver nemlig i Bhim Pani, så han kan passe sin skole. Når forældrene er rejst, bor Arjun hos nogle slægtninge.

I den måned, hvor forældrene er hjemme i Bhim Pani, tjener de penge på at samle brænde og på at høste græs i skoven til husdyr, som de sælger. Det er hårdt arbejde, som fylder de fleste af dagens lyse timer.

Forældrene ønsker, at deres børn får en uddannelse, så børnene ikke skal leve i samme dybe fattigdom, som de selv gør. De ønsker, at deres børn får en højere levestandard.

Vil du se, hvordan Arjun bor sammen med sin familie?

Det første Arjun gør hver morgen, når han er stået op, er at hente vand og vaske sig.

Tag med Arjun på morgentur

Arjun og hans familie opholder sig rigtig meget udenfor. Men køkkenet, hvor Arjun spiser sammen med sin familie, ligger inde i huset. Det er oppe på første sal. Arjun har også sit eget værelse inde i huset. Det ligger i stueetagen.

Kunne du tænke dig at se billeder af Arjuns køkken og værelse?

Når Arjun læser lektier, gør han det inde i sit værelse. Det er ret lille, så der er faktisk kun plads til en seng. Her sidder Arjun med alle sine bøger.

Vil du være med, når Arjun laver lektier?

Når Arjun er færdig med at lave lektier, skal han spise aftensmad. Det foregår i familiens store køkken på første sal. Der er lidt mørkt i køkkenet. Der er også meget røg fra bålet. Men det er hyggeligt at sidde på gulvet sammen med hele familien.

Her viser Arjun dig sit køkken